PAD reprezinta polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale si, prin legea nr. 260/2008, fiecare proprietar de locuinta este obligat sa detina una. Polita de asigurare impotriva dezastrelor naturale acopera trei riscuri: cutremur de pamant, alunecari de teren si inundatie, provocate de fenomene naturale.

Se poate incheia asigurarea pentru toate cladirile cu destinatia de locuinta: locuinta de serviciu, locuinta sociala, locuinta de interventie, locuinta de necesitate (cazare temporara), locuinta de protocol, locuinta de vacanta.

Pentru asigurarea impotriva dezastrelor naturale, din punct de vedere al constructiei, locuintele se impart in doua categorii:

Cladiri de tip A, pentru care suma asigurata este de 20.000 euro – constructiile care au structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu peretii exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic.

Cladiri de tip B, pentru care suma asigurata este de 10.000 euro – constructiile care au peretii exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic.

Daca vrei sa iti protejezi locuinta pentru alte riscuri suplimentare si la suma asigurata reala, polita PAD se poate suplimenta oricand cu o asigurare facultativa a locuintei cu extra acoperiri.

In functie de tipul asigurarii, pretul acesteia si firma asiguratoare aceste polite acopera diverse riscuri .

Echipa noastra va ofera suport si consiliere in alegerea celui mai bun produs existent pe piata.

Pentru a beneficia de mai multe riscuri acoperite, consulantii nostri va consiliaza ca asigurarea PAD sa fie achizitionata impeuna cu o asigurarea facultativa de locuinta. Aceasta va asigura pe langa constructie , si bunurile din locuinta pana la concurenta sumei de 5000 EURO, precum si daune provocate bunurilor dvs sau tertilor, pana la concurenta sumei de 1000 EURO.

Echipa nostra va sta la dispozitie cu informatii si sugestii pentru a va ajuta sa luati cea mai buna decizie pentru dvs.