Asigurarea RCA este un contract de asigurare incheiat intre asigurat, persoana fizica sau juridica, si o companie de asigurare autorizata. In baza acestui contract societatea de asigurare acopera despagubirile provocate tertelor persoane pagubite in urma unui accident provocat de vehiculul asigurat.

RCA-ul se incheie fie pe o perioada cuprinsa intre 1 si 12 luni, in functie de caz si de posibilitatile materiale ale soferului. Perioada de valabilitate a asigurarii incepe chiar din momentul in care documentul de asigurare a fost eliberat si expira in ultima zi de valabilitate inscrisa pe polita de asigurare.
De exemplu: daca polita este incheiata pe 21 decembrie, aceasta va expira pe data de 20 decembrie a urmatorului an.

Lipsa unei asigurari RCA implica riscul unor amenzi, dar si retinerea certificatului de inmatriculare a automobilului. Astfel,veti fi obligat sa incheiati asigurarea, in caz contrar nu vi se va permite sa reintrati in posesia certificatului de inmatriculare.

In cazul vanzarii autoturismului care face obiectul RCA-ului, trebuie sa fiti constient ca asigurarea incheiata din postura de proprietar inceteaza in momentul in care are loc semnarea contractului de vanzare-cumparare. Transferul asigurarii RCA anterioare catre noul proprietar al masinii nu este posibil, insa va putem ajuta sa obtineti restituirea sumei de bani reprezentand perioada neutilizata din asigurare.

Echipa nostra va sta la dispozitie cu informatii si sugestii pentru a va ajuta sa luati cea mai buna decizie pentru dvs.